Tříkrálová sbírka 2023 ukončena
3. února 2023 Aktuality

Tříkrálová sbírka 2023 ukončena

V letošním roce proběhla Tříkrálová sbírka klasickým způsobem. V některých obcích byly umístěny kasičky, do kterých mohli občané přispívat. Ke dni 23. 1. 2023 bylo všech 213 pokladniček rozpečetěno a spočítáno.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na organizaci Tříkrálové sbírky. Místním asistentům za organizování sbírky v jednotlivých obcích, zaměstnancům obcí za spolupráci při pečetění pokladniček a následném počítání peněz a v neposlední řadě děkujeme všem, kteří jakýmkoliv darem do sbírky přispěli.

Celkový výtěžek z kasiček činí 1 106 926 Kč. Aktuální výtěžek online kasičky ke dni 24. 1. 2023 je  27 052 Kč. Tato částka bude ještě navýšena o část výnosu z DMS. Výsledky za jednotlivé obce najdete zde.

Charita Šumperk bude moci díky Tříkrálové sbírce pomoci rodinám i jednotlivcům, kteří se ocitnou v nouzi nákupem potravin, hygieny, školních pomůcek a dalších základních potřeb.  Centrum pro rodinu a Poradnu ONŽ – pomoc a poradenství pro ženy a dívky, z. s podporujeme pravidelně, aby mohly rozvíjet svou činnost a věnovat se volnočasovým aktivitám rodin a dětí (Centrum pro rodinu) a poradenství ženám a dívkám, které se ocitly v tíživé životní situaci (Poradna ONŽ).

Plánujeme podpořit paliativní péči, vzdělávání zdravotních sester a sociálních pracovníků. Rádi bychom nakoupili  nové zdravotní a kompenzační pomůcky a další vybavení do terénu – např. jídlonosiče, pomůcky k hygieně našich klientů, pinzety, fonendoskopy a další pomůcky pro zdravotní sestry. Další informace o Tříkrálové sbírce najdete na www.trikralovasbirka.cz

Pokud by vás napadlo, jakým způsobem využít peníze z Tříkrálové sbírky, neváhejte nás kontaktovat. Kdybyste se chtěli zapojit do organizování Tříkrálové sbírky ve vaší obci, ozvěte se nám. Za každou pomoc budeme rády.

Za Charitu Šumperk děkují
Michaela Stuchlá a Věra Ponížilová, koordinátorky Tříkrálové sbírky