Mše svatá za Charitu Šumperk v kostele sv. Jana Křtitele
22. září 2020 Aktuality

Mše svatá za Charitu Šumperk v kostele sv. Jana Křtitele

U příležitosti svátku sv. Vincence, patrona Charity, byla sloužena mše svatá za Charitu Šumperk.

V neděli 20. září byla v kostele sv. Jana Křtitele v Šumperku sloužena večerní mše svatá za Charitu Šumperk. Přítomni byli zaměstnanci i dobrovolníci Charity. Liturgická čtení četly paní ředitelka Jana Bieliková a nevidomá uživatelka Charity Anna Kallerová, která měla napsaný text v Braillovu písmu. Zaměstnanci pak také přinášeli dary, jako například obraz sv. Vincence z Paula, patrona Charity, vlajku Charity jako symbol charitního díla, obvazy a masti jako symbol sester a pečovatelek, berle jako symbol pacientů a uživatelů, svíci jako symbol umírajících, srdce jako symbol dárců a podporovatelů.

Byla to také

• příležitost na chvíli se zastavit
  • poděkovat za ty, se kterými se během služby setkáváme za ty, kdo jakýmkoliv způsobem charitní dílo podporují, sami za sebe a vše dobré, čeho se nám v životě dostává, za ty, kdo se na službě Charity podílejí, za celé charitní dílo
  • poprosit za umírající a jejich pečující rodiny za těžkosti v našem životě a sílu a odvahu k jejich překonávání, sami za sebe i jedni za druhé, aby naše služba byla účinná a podporující, za ty, o které pečujeme a které doprovázíme