Benefiční výstava
14. dubna 2022 Aktuality

Benefiční výstava

V sobotu 2. dubna 2022 se od 16h ve Vlastivědném muzeu v Šumperku konala benefiční výstava na pomoc Ukrajině

Vlastivědné muzeum v Šumperku, Městská knihovna T. G. Masaryka Šumperk a Charita Šumperk se rozhodly spojit a uspořádat společně s umělci se vztahem k regionu a spřátelenými umělci benefiční výstavu, jejíž celkový výtěžek bude využit pro přímou pomoc uprchlíkům z Ukrajiny, kteří jsou ubytovaní v Šumperku a okolí. Ve výstavních prostorách se sešlo více jak 155 děl v celkové hodnotě přes 230 000 Kč.

Peníze pomohou na Šumpersku konkrétním rodinám a jejich využití bude vždy pečlivě konzultováno pořádajícími organizacemi.

Dobročinnou akci se rozhodlo podpořit a svá díla bez nároku na honorář darovalo více než čtyřicet umělců:

Všem umělcům, kteří podpořili tuto akci, ze srdce děkujeme!