Postní almužna - dobrovolná duchovní formace

Postní dobu mohou věřící obohatit návratem k starobylé postní tradici – almužně. Tato dobrovolná duchovní formace věřících se koná od roku 2009 z pověření České biskupské konference.

V Postní almužně 2018 se vybralo 75 011 Kč

Šumperk – Patnáctého ročníku sbírky Postní almužna se zúčastnilo osmnáct farností šumperského děkanátu, v nichž bylo vybráno 75 011 Kč.

Letos si lidé mohli své pokladničky na Postní almužnu odnést domů ve farnostech Bludov, Bohdíkov, Bohutín, Bratrušov, Dolní Studénky, Hanušovice, Hraběšice, Loučná nad Desnou, Malá Morava, Nové Losiny, Nový Malín, Rapotín, Raškov, Ruda nad Moravou, Sobotín, Staré Město, Šumperk a Velké Losiny. Zpátky se jich k rozpečetění vrátilo celkem 231 a některé v sobě skrývaly hotové poklady. Kromě českých korun byla objevena i jedna chorvatská lipa a polský groš.

Mezi nejčastěji zmiňované záměry využití nasbíraných financí bylo dle rozhodnutí Charity (32 %), pro osoby těžce nemocné a s postižením (28 %) a pro matky s dětmi v tísni (14 %). Peníze tedy budou přerozděleny a k těmto účelům použity.

Farnost

Kasičky