Archiv

prez6
Charita Šumperk nabízí roušky
Každý pracovní den po 13. h si můžete přijít vyzvednout plátěné roušky, které ušily naše pracovnice nebo jiní dobrovolníci. Pomoc je ZDARMA pro osoby, které roušku NEMAJÍ. Balíček pro jednu osobu obsahuje 3 roušky
roušky
PROVOZ RECEPCE od pondělí 30. 3. 2020 do 10. 5. 2020
PŮJČOVÁNÍ POMŮCEK
8:00 – 9:00
13:00 – 14:00
(pouze na základě předběžné telefonické domluvy na konkrétní čas) tel. 583 216 747
PLATBY
9:00 – 10:00
Vyčkejte příchodu pracovnice recepce, která si vás bude brát jednotlivě.
Vstup bude umožněn pouze s rouškou. Za dveřmi si vydezinfikujte ruce.
MIMO UVEDENÉ ČASY NEBUDE VSTUP NA RECEPCI UMOŽNĚN!!!!!

prez7

PASTORAČNÍ ASISTENTKA NABÍZÍ POMOC PO TELEFONU

• Všichni se nyní nacházíme ve zcela nové situaci. Mnohé se již postupně daří zajistit, např. roušky, donášku či rozvoz obědů, potravin, léků seniorům, těm, kdo jsou osamoceni či v karanténě. Pomáhají organizace, dobrovolníci…
  • O tělesnou stránku je tedy již většinou postaráno. Omezení společenského a kulturního života, setkávání s blízkými a přáteli někdo uvítá, jiný ale může strádat. Obzvlášť v rodinách může nastat „ponorka“. Můžete si více než jindy klást otázky po smyslu života, přemýšlet o hodnotách, o tom, co je a není v životě důležité…
  • Můžete prožívat strach, obavy, úzkost, nejistotu, vztek, bezradnost, dělat si výčitky… je to přirozené. Můžete se dostat do psychické nepohody, potřebovat odbornou pomoc, můžete potřebovat duchovní povzbuzení nebo třeba „jen“ „ucho k naslouchání“.
  • K dispozici vám je pastorační asistentka ThLic. Mgr. Jana A. Nováková, PhD. na telefonu 737 440 267 (můžete také poslat SMS, ozvu se zpět; pokud se právě nedovoláte, ozvu se Vám, jakmile to bude možné) případně na mailu jana.novakova@sumperk.charita.cz.
  • (Jana A. Nováková – pastorační asistentka, poradkyně pro pozůstalé, krizová interventka, pracovala jako nemocniční kaplanka)
  • Využít můžete také dle potřeby celou řadu dalších kontaktů na odborníky, např. Arcibiskupství olomoucké a Cyrilometodějská teologická fakulta Univerzity Palackého nabízí Duchovní a psychoterapeutickou pomoc po telefonu. Více informací zde.
  • past.asistentka

Opatření ke koronaviru

Provoz Charity Šumperk je do odvolání omezen z důvodu ochrany uživatelů, pacientů a zaměstnanců (omezení osobního kontaktu).

Vše, co potřebujete, řešte, prosím, přes telefon nebo email.

Prosím sledujte aktuální informace na našich webových stránkách, FB.

Ředitelka: Mgr. Jana Bieliková, tel: 777 674 701, reditel@sumperk.charita.cz
(organizace, dobrovolnictví,…)
Recepce: Marie Dvořáková, tel.: 583 216 747,  marie.dvorakova@sumperk.charita.cz
(pomůcky, možnost služeb)
Vrchní sestra:  Mgr. Dagmar Remešová, tel. 777 674 703, dagmar.remesova@sumperk.charita.cz
(zdravotní péče)
Vedoucí sociálních služeb: Jarmila Davidová, DiS., tel. 734 362 541,  jarmila.davidova@sumperk.charita.cz
(nákup potravin, zajištění stravy, služby)

Veřejné toalety, ul. Fialova, Šumperk, jsou až do odvolání uzavřené.