Vánoční balíčky už jsou na Ukrajině

Vánoční balíčky pro děti z Ukrajiny byly minulý týden odeslány. Děti je ale dostanou až na začátku ledna.

Vánoční balíčky dorazily na Ukrajinu. Děkujeme všem, kteří si nějaké z potřebných dětí vybrali, a dáreček jim poslali.

Koordinátorka projektu, Anna Borková z Arcidiecézní charity v Olomouci, posílá oficiální poděkování: "Ráda bych Vám touto cestou poděkovala za spolupráci na projektu Vánoční balíček 2018. Podařilo se doručit na Arcidiecézní charitu v Olomouci, všechny balíčky v požadovaném termínu. (...) Co se týká váhy, ne všechny balíčky měly 4 kg (několik balíčků mělo hmotnost vyšší než 10 kg), naštěstí průměrná hmotnost jednoho balíčku se pohybovala okolo 3 kg. (...) Ve čtvrtek 13. prosince 2018 proběhlo nakládání balíčků, bylo to zaznamenáno i Českou televizi."

Ještě dodává, jak je to s balíčky dál: "V tuto chvíli se balíčky již nachází na Ukrajině. Předávat se budou 3. ledna v Lopatynu, 4. ledna v Ternopilu, 5. ledna v Kolomyji a 6. ledna v Bortnykách. Budeme se snažit všechno co nejvíce zdokumentovat, ale jak již bylo řečeno na podzim, negarantujeme vyfocení každého obdarovaného dítěte s balíčkem."

Mgr. Lada Matyášová, DiS., administrativní pracovnice