Proběhl benefiční koncert pro Charitu

V pondělí 19. listopadu proběhl benefiční koncert pro Charitu Šumperk.

V pondělí 19. 11. 2018 proběhl ve farním kostele sv. Jana Křtitele v Šumperku benefiční koncert Charity Šumperk.  V provedení Scholy od sv. Jana Křtitele zazněly duchovní písně z tvorby různých autorů napříč staletími, tentokrát v provedení a capella.  Po úvodní skladbě Domine ad adiuvandum (Bože, pospěš mi na pomoc) od Christopha Demantia  zazněl nejprve blok staré hudby tématicky zaměřený k P. Ježíši. Starší skladby byly poté prostřídány současnou tvorbou, zastoupenou písní Ubi caritas z dílny O. Gjeilo, poté zazněly opět starší skladby k P. Marii, například polyfonní Dixit Maria od H. L. Hasslera a publikum zaujala i ukázka z netradičního díla Claudia Monteverdiho. Do zpěvu Schola zapojila i účastníky koncertu společně zazpívanou písní Učiň mě, Pane, nástrojem.

Atmosféra koncertu byla moc krásná a vděčné publikum si vyžádalo i přídavek. Schole patří velké poděkování za nádherný duchovní zážitek a za výtěžek z koncertu ve výši 5.120,- Kč.

Jana Klíčová, pastorační asistentka Charity Šumperk