I letos bude možné udělat radost dětem z Ukrajiny - NAPLNĚNO

I v roce 2018 bylo možné udělat radost malým dětem z Ukrajiny pomocí sbírky Vánoční balíček. Všechny děti tak našly své dárce vánočního překvapení.

Pro letošní rok je možnost obdarování dětí z Ukrajiny ukončena. Všechny děti totiž již našly své dárce vánočních překvapení. Pokud stále chcete někomu pomoci, zkuste kontaktovat dětský domov, nemocnici nebo domov pro seniory ve vašem okolí. Doporučujeme také projekt Ježíškova vnoučata.

Pomalu se blíží zima a s nimi nastává čas Vánočních balíčků. Jako každý rok připravujeme pro naše příznivce možnost obdarovat konkrétní ukrajinské dítě z chudých rodin nebo z dětských domovů. Pro letošní rok bylo vybráno celkem 414 dětí ze čtyř měst (Ternopil, Kolomyja, Lopatyn a Bortnyky). Děti (v českém znění) budou vloženy do databáze.

Pravidla akce Vánoční balíček

• pro konkrétní dítě by měl být v hodnotě 900 – 1 200 Kč
  • nesmí obsahovat žádné potraviny ani cukrovinky (z celních důvodů)
  • má obsahovat pouze nové věci
  • hmotnost zásilky by neměla přesáhnout 4 kilogramy,
  • je zabalen ve vhodném, nejlépe vánočním papíru
  • je označen jménem a příjmením dítěte a místem, odkud dítě pochází – údaje uvádějte latinkou a/nebo azbukou

Více informací na oficiálních webových stránkách Vánočních balíčků.

Postup pro rezervaci balíčku na Charitě Šumperk

1. Všechny děti, které jsou v databázi ještě vidět, jsou stále potřebné.
  2. Až si vyberete dítě, které chcete obdarovat, kontaktujete pracovníka Charity a řeknete jí údaje o vámi vybraném dítěti.
  3. Pracovník Charity vám dítě v databázi zarezervuje. (Tento krok slouží k ochraně osobních údajů dětí.)
  4. A zpátky Vám zašle kontaktní údaje dítěte.
  5. Balíček dodejte na Charitu Šumperk nejpozději 4. prosince 2018.

Za Charitu Šumperk sbírku koordinuje Mgr. Lada Matyášová, DiS., lada.matyasova@sumperk.charita.cz, 731 642 375

Vanocni_balicky_Ukrajina_2018

plakatek_Vanocni_balicek_Ukrajina-Šumperk_2018