Bezmála 400 kg potravin a hygieny půjde na lidi v nouzi na Šumpersku

V sobotu 10. listopadu 2018 proběhla v Šumperku Národní potravinová sbírka. Návštěvníci supermarketu Billa mohli zakoupením potravin a hygieny přispět lidem v nouzi. Za pomoci desítky dobrovolníků bylo letos vybráno 356 kg potravin a 28 kg hygieny.

V sobotu 10. listopadu 2018 proběhla v Šumperku Národní potravinová sbírka. Návštěvníci supermarketu Billa mohli zakoupením potravin a hygieny přispět lidem v nouzi. Za pomoci desítky dobrovolníků bylo letos vybráno 356 kg potravin a 28 kg hygieny (což je bezmála o 100 kg více než v loňském roce).

Národní potravinová sbírka se v České republice koná od roku 2012 a je společnou iniciativou platformy Byznys pro společnost, Armády spásy, NADĚJÍ, České federace potravinových bank a Charity Česká republika. Hlavním posláním sbírky je podat pomocnou ruku těm, kteří trpí nedostatkem jídla a základního drogistického zboží. Hlad totiž není bohužel ani u nás abstraktní pojem – podle kvalifikovaných odhadů žije u nás na hranici chudoby nebo sociálního vyloučení téměř 1,5 milionu lidí,“ jak uvádí portál Národní potravinové sbírky narodnipotravinovasbirka.cz.

Charita Šumperk se do Národní potravinové sbírky zapojila letos již podruhé, a to ve spolupráci se supermarketem Billa. Kromě jejích zaměstnanců se do realizace sbírky zapojila desítka dobrovolníků, kteří věnovali na dobrou věc svůj čas. V Šumperku půjdou potraviny a hygiena zejména na lidi v hmotné nouzi, o lidi ohrožené ztrátou bydlení, o osamělé osoby.

Za Charitu Šumperk Mgr. Lada Matyášová, DiS. (739 002 792, lada.matyasova@sumperk.charita.cz)