Charita Šumperk

byla ustavena jako účelové zařízení římskokatolické církve olomouckým arcibiskupem (zřizovací dekret ze dne 11. 11. 1992) a je zaregistrována u Ministerstva kultury ČR. Vznik organizace a její začlenění Charitu Šumperk ustavil na základě aktivit šumperských věřících olomoucký arcibiskup jako organizaci s vlastní právní subjektivitou. Současně tvoří základní složku Arcidiecézní charity Olomouc, která jako součást Charity Česká republika je členem mezinárodní sítě Caritas Internationalis.

Statutární zástupce

Statutárním orgánem Charity Šumperk je ředitel. Do této funkce byla dne 1. 7. 2016 jmenována Mgr. Jana Bieliková.

Rada Charity

Mgr. František Klíč, Ing. Petr Suchomel, Oldřich Tanert, Mgr. Tomáš Spurný, Helena Večeřová (předsedkyně rady) Revizní komise Ing. Karel Kuchtík (předseda revizní komise), Magdaléna Šafaříková, Ing. Pavel Špatný

Sídlo organizaceCharita_budova

Jeremenkova 705/7, Šumperk 787 01

Duchovní správce

P. Slawomir Sulowski

Oblast působnosti

území děkanátu Šumperk; města: Hanušovice, Staré Město, Šumperk; obce: Bludov, Bohdíkov, Bohutín, Bratrušov, Dolní Studénky, Hrabišín, Jindřichov, Loučná nad Desnou, Nový Malín, Olšany, Rapotín, Ruda nad Moravou, Sobotín, Velké Losiny, Vikýřovice a další obce.

STANOVY ETICKÝ KODEX.pdf