Sbírka šatstva pro Ukrajinu

Charita Šumperk ve spolupráci s Arcidiecézní charitou Olomouc organizuje sbírku šatstva pro potřebné na Ukrajině. Cílem je nashromáždit použitelné oděvy, obuv, přikrývky a jiné potřebné věci a ještě před začátkem zimy se dopravit na Ukrajinu. „Vybrané věci budou předány Charitě Ukrajina“ říká Marie Vychopeňová, ředitelka Charity Šumperk a dodává, že Charita je na Ukrajině velmi chudá a nemá dostatek možností vybrat šatstvo ve své zemi. Působí však mezi nejpotřebnějšími, proto ví, kdo pomoc nutně potřebuje. Sbírka bude probíhat ve všedních dnech mezi 1. a 20. říjnem 2014 v Charitě Šumperk, Jeremenkova 7 od 7:30 do 15:00. A co je potřeba? Čisté a nepoškozené teplé dámské, pánské a dětské oblečení, obuv, přikrývky, deky, polštáře, povlečení apod. Co bohužel přijmout nemůžeme je poškozené špinavé oblečení a silně obnošená obuv. Více informací o aktivitách Charity Šumperk naleznete na www.sumperk.charita.cz.